DOKTOR ANDA

SAYANGI PERUT DAN USUS ANAK ANDA

 

Apa-Perbedaan-Antibiotik-Probiotik-dan-Prebiotik

Bagi ibu yang menyusukan anak, sebenarnya mereka membekalkan makanan kepada probiotik dengan kandungan prebiotik yang tinggi di dalam susu ibu. Prebiotik pula adalah makanan kepada bakteria probiotik ini.

 

Subhanallah, Allah dah tunjukkan kepentingan menjaga usus dan perut dari bayi lagi.

 

Tapi, bila makin membesar, kebanyakkannya tidak suka minum susu. Padahal susu je makanan di awal kehadiran setiap manusia di muka bumi.

Jadi, ibu-ibu yang perlu beri susu formula…pilihan susu kambing sangat sesuai.

 

Jom baca pengalaman customer tentang Arroushd Susu Kambing ni 🙂

 

 

Seriusly akak cakap..masa lahirkan anak akak yang ke tiga ni, dia paling kerap lah demam, kurang berat badan, paling cepat dapat sakit dan paling obvious sangat dalam adik beradik dialah yang selalu masuk hospital. Dah macam jadi rumah ke dua kami lah hospital tu… sebab dia selalu kena jangkitan air kotor lah, bakterialah, demam, cacing semua dia. Lesu je badannya

 

Hati ibu mana tak keruan, ayah mana tak bimbang tengok anak ni asyik terlantar tak sehat. Bila dia tengok adik beradik yang lain berlari, main dekat padang atau taman, selalu minta pada ibunya nak main dengan abang dan kakak. Tapi kita ni bimbang sebab dia ni lemah sikit antibody.

 

Sampailah satu hari ni, terbaca iklan dekat FB tentang Arroushd susu kambing, FORMULA KHAS untuk ANAK-ANAK dari umur satu tahun ke atas dan masa tu ada sampel percuma. Saya ni jenis takut nak beli sebab takut kalau beli nanti takut membazir kalau anak tak minum.

.

Saya pun try lah whatsapp pada no yang diberi tu sebab nak tanya tentang kelebihannya dan boleh ke nak dapatkan sampel percuma tu?

 

Alhamdulillah lepas dah try yang sampel percuma tu, sebulan anak guna, sebulan tu dah tak payah dah nak pergi klinik. Badannya pun Alhamdulillah naik. Kalau dulu macam tak cukup makan. Sekarang selera makannya amat memuaskan. Selain itu, dia dah jarang nak demam. Memang menyenangkan hati. Berubah kehidupan kami sekeluarga 360 darjah!

 

Tak perlu pergi ke hospital, tidur hospital, tak perlu halang adik nak bermain dengan abang dan kakaknya. Tak perlu lagi asingkan makanan untuk anak saya.

 

Nak tahu macam mana sis boleh berani kan diri beri anak ARROUSHD SUSU KAMBING pada masa yang sama anak kita ni tidak sihat?

Apa kelebihannya ARROUSHD SUSU KAMBING?

 

Kandungan PROBIOTIK & PREBIOTIK dalam ARROUSHD SUSU KAMBING sangat tinggi. Ia membantu meningkatkan IMUNISASI BADAN dan mencegah pelbagai masalah yang dihadapi oleh anak kecil seperti anak saya.

 

PROBIOTIK & PREBIOTIK ni apa? Bukan semua susu ada INULIN??

Oke, untuk pengetahuan anda tidak semua susu di pasaran ada PROBIOTIK & PREBIOTIK ini. Ia bergantung kepasa formula masing-masing. Rugi kalau kita sebagai pengguna tidak perasan kepentingan PROBIOTIK & PREBIOTIK untuk keluarga kita.

 

Jadi, Hana nak explain ringkas je ya :

 

Probiotik & Prebiotik :

Mikroorganisma kecil dalam usus kita atau panggilan lebih mesra Bakteria baik. Sangat penting untuk menyediakan pertahanan semula jadi dalam tubuh kita

Sumber dari minuman kultur seperti susu, yogurt dan lain-lain.

Prebiotik adalah makanan kepada bakteria baik (Probiotik) dalam usus kita…bila kita bagi dia makanan, nanti beranak pinaklah bakteria baik dalam usus kita 🙂

 

gambar-prebiotik-dan-probiotik

Jadi, dengan adanya dua bahan ini, ia telah memberi keajaiban kepada ARROUSHD SUSU KAMBING dan telah terbukti antaranya :

[=] Menghilangkan sembelit

[=] Mengurangkan masalah anak mengalami jangkitan

[=] Meningkatkan imunisasi badan

[=] Meningkatkan penyerapan nutrient terutamanya KALSIUM dalam badan

 

Sejak amalkan ARROUSHD SUSU KAMBING ini, Anak-anak saya   sejujurnya saya tak berani nak kata anak-anak saya selalu sihat. Tapi, alhamdulillah, anak-anak terlalu jaranglah nak batuk, selsema, demam…tapi risau juga kan nikmat Allah kene tarik.

Khairani, Sarawak

.

.

WOW…banyakkan kelebihannya?

.

So, Mommy-mommy di luar sana, jom ajak anak minum ARROUSHD SUSU KAMBING at least 1-2x sehari. Gantikan Teh dan Milo dengan ARROUSHD SUSU KAMBING untuk sarapan dan supper mereka.

.

Untuk info lanjut,

Whatsapp “ASK” ke 019 633 1455

Whatsapp “ASK” ke 019 633 1455

Whatsapp “ASK” ke 019 633 1455

.

whatsapp-image-2017-01-26-at-15-10-19

#arroushdsusukambing #susukambingasli #susukambingcoklat #sampelpercuma #reviewcustomer #produkbumiputra #susukhaskanakkanak #probiotik #prebiotik #AHA #DHA

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s