KANAK KANAK

PENGALAMAN ANAK SAYA BUAT SAYA SENANG HATI

 

 

tahap-perkembangan-bayi-0-3-bulan

Assalamualaikum! Selamat pagi! 🙂

 

Alhamdulillah sejak anak saya menggunakan ASK. Banyak benda yang berlaku.

 

Antaranya ialah:

 

# Dia lebih suka minum susu kambing berbanding makan nasi. Sebelum ini, makan nasi lebih banyak dari minum susu 🙂

# Dia minum susu sampai habis, 6oz/7oz= 160ml/ 210ml licin. Sebelum ni, mesti dia akan tinggalkan baki dalam 1oz.

 

# Dia kene dalam keadaan tenang sebelum minum susu. Means, kalau bagi susu dekat dia dalam keadaan tergesa atau terpaksa, dia terus tolak. Reject. Kita kene “calm” kan dia. Sua susu dalam keadaan ‘calm” dan baca bismillah baru dia pun nak terima dalam keadaan “senang”

 

# Tidurnya lebih lena, lama & berkualiti. Jadi saya boleh buat kerja rumah dengan senang hati 🙂

 

# Tak meragam tak tentu hala. Selalunya baby nangis bersebab (lapar, ngantuk, tak sihat) jadi, tak lah kita rasa nak marah & geram tanpa sebab kan ;D

 

# Dia kenyang! Senang betul kerja ibu

 

# Najis tak keras. Senang nak membuang

 

# Makin petah bercakap. Walaupun saya tak faham dia cakap apa haha ;D

 

Jom berikan yang terbaik untuk anak kesayangan kita. Especially, jika anak kita belum umur 2 tahun.

 

Whatsapp Admin ASK

 

019 633 1455

019 633 1455

019 633 1455

untuk info lanjut, boleh KLIK DI BAWAH

https://www.facebook.com/susu.kambing.arroushd/

 

#arroushdsusukambing #reviewarroushdsusukambing#susukambinguntukanak#susukambing#sayajual#susukambingasli#susukeduaterbaik#terbaikuntukanak#didikanak#minumsusu#darikecil#senangibunanti#susukambinguntukkanakkanak#makanansunnah#terbaikuntukanak#sayanganak#didikanak#tipssihat#kesihatan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s